fredag 28 augusti 2009

Ursäkta om det dröjer mellan inläggen ibland. Har ju en del att göra i skolan och ibland går det ut över bloggen. Men jag ska göra mitt bästa för att hålla er uppdaterade.

Har schemaledig dag idag. Hade fotografering bara vid 9 som tog 10 minuter sen satte jag mig på biblioteket och läste det jag skulle idag så nu slipper jag plugga mer den här underbara fredagen. Fy fan vad jag mår bra förresten! Oförskämt bra. Jag har flyttat till en ny stad som jag stormtrivs i och där jag mött en massa nya roliga människor redan. Jag vet för en gångs skull vad jag vill i livet och har ett mål i och med den här utbildningen. Sist men absolut inte minst så har jag ju träffat en viss person som är helt fantastisk. En person som ständigt fascinerar mig och får mig att må allmänt jättebra. Så livet är just nu toppen. Att man har skitmycket att göra i skolan är något som inte stör mig alls i mitt goda humör. Första gången jag ser krävande skolarbete som en utmaning istället för en börda.

Jag behöver hjälp med en MYCKET viktig fråga av er som läser här. Om man äter lök, kan man då säga att man ätit grönsaker till maten? En MYCKET viktig fråga! Mitt spontana svar var nej, men jag vet ju inte hur mycket vitaminer, näring etc. en lök innehåller. Är det någon som vet? Jag kollade precis nu Wikipedia och de skriver så här:
"Matlök innehåller mycket nyttiga ämnen som olika antioxidanter och proteiner och flavonoider och den viktiga antioxidanten quercetin. Det finns tecken på att de som äter mycket lök i mindre utsträckning drabbas av vissa typer av cancer". Räcker det för att hävda att man ätit nyttiga grönsaker? Svar skickas via sms, christian_sjoo@hotmail.com eller som kommentar här på bloggen.

Dessa tunga vetenskapliga frågeställningar måste ju följas upp av något mer lättsamt så här kommer dagens favoritlåt!

2 kommentarer:

  1. Hittade detta på intenet om gul lök, så absolut-du har ätit grönsaker om du har ätit lök.

    Man har med skäl kallat löken för ”kungen bland grönsaker”.
    En medelstor gul lök, ca 80g, om dagen kan minska risken för nio cancertyper med mellan 25-88 procent, enligt ett forskningsresultat baserat på åtta studier i Italien och Schweiz.
    Sedan långt tillbaka har man vetat att den sk lökoljan, som ger löken dess skarpa smak och lukt, har en desinficerande, renande och föryngrande verkan, och att den motverkar jäsning i tarmen och avlagring av urinsyra i vävnaderna. Som sådan och som ett av de yppersta medlen mot förkylningar, katarrer, magsjukdomar, infektioner, skjörbjugg, varbildningar, utslag, dålig ‘läkhud’, dålig andedräkt, dåliga tänder, aptitlöshet, åderförkalkning, högt blodtryck och sömnlöshet har den varit känd sedan urminnes tider. De gamla vikingarna åt den dagligen och hade den alltid med på sina vikingafärder. Av österns folk har den sedan äldsta tider varit högt skattad för sina hälsogivande och helande egenskaper.

    SvaraRadera
  2. Åååååååhhhh, så bra låt!

    SvaraRadera