fredag 28 augusti 2009

Svar:

T hittade denna information på internet. Så vi kan nog alla vara överens om att man absolut har ätit grönsaker när man ätit lök. Tack T för ditt engagemang!

"Man har med skäl kallat löken för ”kungen bland grönsaker”.
En medelstor gul lök, ca 80g, om dagen kan minska risken för nio cancertyper med mellan 25-88 procent, enligt ett forskningsresultat baserat på åtta studier i Italien och Schweiz.
Sedan långt tillbaka har man vetat att den sk lökoljan, som ger löken dess skarpa smak och lukt, har en desinficerande, renande och föryngrande verkan, och att den motverkar jäsning i tarmen och avlagring av urinsyra i vävnaderna. Som sådan och som ett av de yppersta medlen mot förkylningar, katarrer, magsjukdomar, infektioner, skjörbjugg, varbildningar, utslag, dålig ‘läkhud’, dålig andedräkt, dåliga tänder, aptitlöshet, åderförkalkning, högt blodtryck och sömnlöshet har den varit känd sedan urminnes tider. De gamla vikingarna åt den dagligen och hade den alltid med på sina vikingafärder. Av österns folk har den sedan äldsta tider varit högt skattad för sina hälsogivande och helande egenskaper".

Lökar kommer i många former...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar