måndag 12 april 2010

Indiska dofter...


Det är inte ofta jag tar tag i att prova nya recept. Det är skamligt sällan faktiskt. Detta trots att jag verkligen gillar att laga mat, och ännu mer gillar att äta mat! Jag är ruskigt bra på att äta... både snabbt och mycket...
Jaja, för att få till en poäng på det här då. Jag lagade en ny rätt idag och det smakade smått fantastiskt. Skitenkelt men ändå gott. Recept kommer här:

Baconinlindad kycklingfilé i mango chutney och grädde


600 gram kycklingfilé(er), gärna färsk
1 paket bacon, skivad
2 dl grädde
1 st gul paprika
1 st röd paprika
mango chutney

Tillagning
1. Slå på ugnen på 220 grader.
2. Linda en eller två baconskivor runt de delade kycklingfiléerna. Fäst gärna med en tandpetare
så att baconskivan hålls på plats.
3. Strimla paprikorna efter att ha tagit ur kärnhusen.
4. Bryn hastigt bacon/kycklingbitarna i hög värme. Viktigt: stekyta så att porerna stängs och smaken stannar kvar.
5. Lägg bacon/kycklingbitarna i en ugnsfast form.
6. Fräs upp paprikastrimlorna i stekpannan. Lägg även dessa i den ugnsfasta formen.
7. Häll grädden över bacon/kyckling/paprikan i formen
8. Klicka över några matskedar mango chutney. (Beroende på hur stark du/ni vill ha den)
9. Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter
10. Servera med kokt ris och eventuellt en grön sallad.

2 kommentarer:

  1. Allt som är inlindat i bacon är gott :) Prova även att göra det fast gör en sås på ett paket grädde, ett paket philadelfiaost, någon slags chilisås efter behag o lite salt o peppar :) mumsigt!!

    SvaraRadera
  2. ska testa detta idag, fast med kalkonfilé + lite vitlök :-)

    SvaraRadera